Dubbelprogramma – Cabaret

Intgeniep met Op een haar

& Lankmoed met Stilt

Za 18 januari 2014 om 20u

€ 15,50 / 12,00 (vriendenprijs)

Cultuurcentrum Zwaneberg, Schouwburg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-o/d-Berg

www.zwaneberg.be, 015 25 07 70

 

Met Intgeniep en Lankmoed serveren wij u twee veelbelovende cabarettalenten op één avond.

 

Intgeniep – Op een haar

In 2009 werd Intgeniep winnaar van de Publieksprijs van het Belgische Humorologieconcours. Intgeniep was bovendien finalist van het Leids Cabaret Festival 2007 en werd in de Cabaret en Comedy Gids één van de meest belovende talenten genoemd.

Het gezelschap serveert bevreemdende herkenbaarheid, met een heerlijk absurde saus, onvoorspelbare nasmaken en meeslepende muzikaliteit om te bekomen. “Met ‘Op een haar’ is het de bedoeling te verrassen, eerst onszelf, en dan, veel belangrijker, vooral u.”

… over Johan wiens lotto-getallen er alle zes heel dichtbij waren. “Hoe nipt kan het zijn?!”, riep hij tegen Hubert.

… over Sofie die een naam verzon, een wiegje kocht, een kinderkamer schilderde en nét niet zwanger bleek. 

… over solliciteren en tests. Christa had nét geen sympathieke persoonlijkheid. Geen baan… maar erger: de buurvrouw wilde weten waarom.

… over kleine pech… maar ook over klein geluk. De gevolgen zijn groot. Over hoe het fenomeen ‘nipt’ je te grazen neemt, maar je helpt als het klikt. Over een realiteit die absurder is dan fictie. ‘Op een haar’, een buitengewone cabaretvoorstelling met typisch geniepige ingrediënten: Jo, Maarten en Wouter.

www.intgeniep.com

 

Lankmoed – Stilt

Lankmoed. Eén van de mooiste woorden uit de Nederlandse taal, waarvan iedereen vergeten is wat het betekent. Lankmoed is barmhartig, edelmoedig, zeer geduldig, genadig, meegaand, tolerant, verdraagzaam en zacht. Maar af en toe vergeet ook Lankmoed wat het zelf is en laat het zich gaan in zijn tegengestelde.

Lankmoed, dat zijn Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk. Twee dertigers, de een al wat ‘dertiger’ dan de andere, met elk hun zeer specifieke visie op het leven. Dat verschil komt ook tot uiting op het podium, en zorgt voor een unieke dynamiek van tekst en muziek. In 2009 waren ze finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival en in 2011 wonnen ze de Publieksprijs op Cameretten. 

In ‘Stilt’ weigeren Jan Geubbelmans en Peter van Ewijk met de huidige maatschappij mee te versnellen. Ze verliezen zichzelf liever in hun eigen spel, en houden daarbij enkel rekening met hun eigen regels. En terwijl ze zo spijbelen van het leven, proberen ze zich - kinderlijk naïef - een beeld te vormen van de normen en waarden van een hysterische beschaving. Met ‘Stilt’ brengt Lankmoed muzikaal totaalcabaret.

www.lankmoed.be